Palak paneeria on tehnyt mielemme siitä lähtien kun syötiin sitä ekaa kertaa ravintolassa viime vuoden lopulla. Aikeet kaatuivat kuitenkin siihen, että keittokirjassamme kotijuuston valmistus oli aikaa vievä prosessi juoksutuksineen. Jostain kumman syystä mielessä ei käynyt, että kotijuustoa voisi löytyä ihan kaupastakin... Onneksi Unelias kokki oli löytänyt reseptin, johon meidänkin rahkeemme riittivät. Lisäksi kun samaisen reseptin kommenttilootassa vielä ehdotettiin juustona käytettäväksi leipäjuustoa, emme suorastaan malttaneet olla kokeilematta tätä herkkua. Meille maistui ja tehdään varmasti uudestaankin. Tarjottiin ruoka Uneliaan kokin tapaan korianteriraidan kera. Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta.

Korianteriraitaan:
2 dl             luonnonjugurttia
1/3 ruukku   korianteria
suolaa ja mustapippuria

Palak paneeriin:
2               sipulia
6               valkosipulinkynttä
1 tl            intialaista maustesekoitusta
450 g         pakastepinaattia
200 g         kikherneitä (laitettiin purkillinen säilöttyjä)
1 prk          tomaattipyreetä
1/2 dl         oliiviöljyä
1 rkl           jeeraa
1 tl            mustapippuria
1 rkl           hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 pkt          leipäjuustoa
2/3 ruukku   korianteria

Sekoita aluksi korianteriraidan ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.

Silppua sipulit ja kuullota intialaisen mausteseoksen kanssa pannulla.

Lisää joukkoon pakastepinaatti ja kikherneet. Jos käytät säilöttyjä kikherneitä valuta ja huuhtele ne hyvin siivilässä ennen käyttöä.

Lisää sekaan myös tomaattipyre, öljy ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Pilko leipäjuusto ja lisää korianterin kanssa joukkoon. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoa riisin ja korianteriraidan kera.

1452872.jpg