Lettupannu oli tehnyt herkullisen kuuloista tofua, jota päätimme testata. Makea appelsiini vaikutti hauskalta ajatukselta tofun kanssa. Osoittautui oikein maistuvaksi, emmepä olleet ennen näin maukasta tofua tehneetkään. Ohjeesta tulee 2-3 annosta.

1          kananmuna
0,3 dl    maizenaa
0,3 dl    seesaminsiemeniä
mustapippuria

Appelsiinimarinadi:

n. 1,2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua (eli noin yksi appelsiini puristettuna)
1 rkl      soijakastiketta
1 rkl      vaahterasiirappia (tai hunajaa)

250 g    maustamatonta tofua
tilkka öljyä

Sekoita kulhossa kananmuna, maizena ja seesaminsiemenet. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria. Leikkaa tofu sopiviksi paloiksi ja kääntele palat seoksessa.

Kuumenna öljytilkka paistinpannussa ja paista tofupalat kullanruskeiksi joka puolelta. Siirrä palat sitten sivuun odottamaan.

Pyyhi pannu puhtaaksi. Kaada pannulle appelsiinimarinadin ainekset ja sekoita sekaisin. Keitä kastiketta muutama minuutti, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Lisää maizenaa hitusen, jos kastike ei ole tarpeeksi siirappimaista. Lisää sitten joukkoon tofupalat, ja kääntele niitä seoksessa jotta ne maustuvat joka puolelta. Sekoittele pari minuuttia. Tarjoa ruoka vaikka riisin ja höyrytettyjen kasvisten kera.