Eka sorbettikokeilumme ikinä onnistui suorastaan yli odotusten ja saavutti suuren suosion Anton synttärijuhlissa. Sorbetti maistui juurikin piña coladalle ja oli ihanan raikas herkku kesäiltana, nams :) Ohje löytyi kirjasta Ystävien kesken.

  • 1                  tuore ananas
  • 1 - 1 1/4 dl    sokeria ananaksen makeudesta riippuen (meillä oli tosi makea ananas niin laitettiin vain 1 dl)
  • 2 dl               vettä
  • 2 dl               kookoskermaa
  • 2-3               limen mehu
  • 4 rkl              rommia
  • 2                  munanvalkuaista

Kuori ananas ja kuutioi paloiksi. Leikkaa pois kova keskiosa ja reunoille jääneet ylimääräiset kuorenpalat. Laita tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Ananassosetta pitäisi tulla noin 6 dl, jos tulee enemmän niin ei haittaa, jos tulee vähemmän niin lisää vettä niin että 6 dl täyttyy.

Sekoita vesi ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 4 minuuttia sekoittamatta.

Sekoita kannellisessa pakastuksen kestävässä (ja pakkaseen mahtuvassa) kulhossa ananassose, sokeriliuos, kookoskerma, limemehu ja rommi ja anna jäähtyä jääkaapissa. Siirrä sen jälkeen pakkaseen ja anna olla kunnes seos alkaa jäätyä reunoilta (ohjeessa väitettiin tämän tapahtuvan n. 1,5 tunnissa, meillä kesti vähintäänkin kolme tuntia, eli kannattaa tarkkailla seosta silloin tällöin, riippuu varmasti myös astian muodosta). Vatkaa silloin munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi (joka pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin, kannattaa testata varovasti ettei kaikki tuu naamalle) ja kääntele varovasti muun seoksen joukkoon. Kuitenkin niin hyvin, että seos on tasaista sen jälkeen.

Jäädytä tunti ja sekoita. Toista ja sekoittele mahdollisimman usein, jotta jäähileistä ei tule liian isoja.

Ota sorbetti tarvittaessa pehmenemään 20 minuuttia ennen tarjoilua. Me kyllä sekoiteltiin sen verran ahkerasti että tämä vaihe ei ollut tarpeellinen.

Nauti työn tuloksista.

1247385605_img-d41d8cd98f00b204e9800998e