Tämä ohje on odottanut kirjoittamista jo kaksi viikkoa, siitä lähtien kun Tuulin äiti täytti vuosia. Synttärikakku oli tänä vuonna hieman erilainen, sen valmistukseen kuului mm. metallitölkin keittämistä 2 tuntia kiehuvassa vedessä... Lopputulos on kuitenkin herkullinen eikä yhtään metallinen. Resepti on jälleen Emmalta, mistäpä muualtakaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kakkukeittokirjat ovat aivan turhia kun on tutustunut Emman blogiin, varsinkin kun olemme useimmiten saaneet koemaistaa herkkuja etukäteen.

Pohjaan:

  • 300 g Digestive-keksejä
  • 100 g margariinia

Täytteeseen:

  • 400 g kondensoitua maitoa
  • 4 kiiviä
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Irrota kondensoidun maidon etiketit ja keitä tölkkiä kiehuvassa vedessä 2 tuntia. Kannattaa muuten lisäillä vettä aina välillä, meillä oli melko lähellä ettei poltettu tölkkiä pohjaan. Se olisi voittanut varmasti kaikki aiemmat kokkausmokamme yhteensä!

Murenna tölkin kiehuessa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Pingota irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuuan pohjalle ja reunoille. Meillä tuli laitettua keksiseosta hieman liian korkealle, kakun täytteestä tuli matalampi kuin olin olettanut. Joten eipäs liioitella siinä. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kun tölkin keittely on loppunut, avaa se varovasti (kannattaa varautua ainakin hanskoin ja pannulapuin) ja kaada kondensoidusta maidosta valmistunut toffee keksimurupohjan päälle vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Pilko kiivit ja levitä 3/4 toffeen päälle. Levitä päälle kermavaahto ja koristele lopuilla kiivipaloilla.

Irrota kakun reuna irtopohjavuuasta terävän ja kapean veitsen avulla. Irrota vuuan reuna ja vedä kakku tarjoiluastialle leivinpaperin avulla.