Tänään tehtiin lomaviikon kunniaksi tonnikalapurilaisia korianterikastikkeen ja hyvien lohkoperunoiden kanssa. Resepti on opiskelijaversio (= tuore tonnikala on korvattu purkkitonnikalalla) Köyhien ritareiden ohjeesta.

1 prk        tonnikalaa
1 tl          raastettua inkivääriä
1 tl          chiliä
0,5 rkl      kapriksia
1 rkl         dijon-sinappia
1 rkl         majoneesia
0,5 rkl      worschesterin-kastiketta
1             lime
suolaa
pippuria

Valuta nesteet tonnikalasta, sitten tyhjennä kalat johonkin astiaan ja sekoittele tasaiseksi. Pilko kapriksia pienemmiksi ja lisää astiaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Laita astia jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Muotoile seos pihveiksi ja paista pannulla noin 2 min. Lopuksi laita pihvit vielä uuniin 180 asteeseen viideksi minuutiksi.

Korianterikastike:

1,5 rkl        majoneesia
1 prk          kermaviiliä
2               valkosipulinkynttä
1               korianteriruukku
1               lime
suolaa
pippuria

Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää sekaan hienonnettu valkosipuli. Purista mukaan limen mehu. Pilko koko korianteri kastikkeeseen, mausta suolalla ja pippurilla ja lopuksi sekoita koko sotku kunnolla.

Lisäksi tarvitset burgereihin:

2          Reissumies-sämpylää
2 isoa    tomaattia
1          salaatti
kurkkua
chili-ketsuppia

Kasaa purilaiset mainituista aineksista ja tarjoa lohkoperunoiden ja chiliketsupin kanssa.

Lohkoperunat:

4          perunaa
öljyä
grillaus- ja yleismaustetta (tai suolaa, paprikajauhetta ja pizzamaustetta)

Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise puolikkaiksi ja puolikkaat vielä 4-5 lohkoksi. Sekoita kulhossa perunat, öljy ja mausteet ja sekoittele kunnes kaikki perunat ovat maustuneet. Levitä perunat uunipannulle ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

783762.jpg