Jälkkäriksi syötiin ihanan makeaa ja samaan aikaan raikasta viinimarjakiisseliä. Ohje on Suuresta jälkiruokakirjasta.

4 dl          vettä
1 dl          papanmehua (eli mustaviinimarjamehutiivistettä)
3/4 dl       sokeria
2,5 rkl       perunajauhoja
300 g        pakastettuja puna- ja mustaviinimarjoja (tai 1/2 l tuoreita)

Sekoita kattilassa vesi, mehutiiviste, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna miedolla lämmöllä puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli on saennut, lisää joukkoon pakastemarjat. Sekoittele vähän aikaa kunnes marjat lämpenevät ja kaada kiisseli tarjoiluastiaan jäähtymään. Lisää pinnalle hieman sokeria, jottei kiisseliin muodostu kuorta.

Huom, jos käytät tuoreita marjoja, lisää ne jo alussa kiisselin joukkoon.

826304.jpg