Valmista ensin jogurtti-mintturaita jotta se ehtii maustua.
2,5 dl jogurttia
1 dl pilkottua tuoretta minttua
ripaus chiliä tai cayennepippuria
Sekoita ainekset, ja koristele mintunlehdillä. Laita maustumaan jääkaappiin ja tarjoa kylmänä.
Soijasuikalevindaloon onnistumisesta olimme hieman eri mieltä. Toinen osapuoli ei ollut ikinä syönyt vindaloota ja popsi tämän hyvällä halulla ja toinen osapuoli muisteli jonkin suosikkiravintolansa vindaloota ja oli hieman harmistunut kun vindaloo ei ollutkaan täsmälleen saman makuista.
Vindalootahna:
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
2-3 pilkottua punaista chiliä
2 tl kurkumaa
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa (tai neljä kokonaista)
1 tl kanelia
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
1 dl sitruunamehua
mustapippuria
Mittaa ainekset mortteliin tai kulhoon ja sekoittele ja survo mahdollisimman tahnamaiseksi. Voit myös sekoittaa tahnan monitoimikoneessa. Tarvitset ruokaan vielä:
2 tl sinapinsiemeniä
4-6 dl vettä
Kaada toiseen kulhoon noin 2,5 dl soijasuikaleita, murustele sekaan lihaliemikuutio ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna liota noin 10 min. Kaada tämän jälkeen leijonanosa liemestä pois ja kaada suikaleet ja hitusen lientä wokkipannulle. Mittaa joukkoon sinapinsiemenet ja kaada sekaan vindalootahna. Anna seoksen kiehua pari minuuttia ja lisää sitten vettä. Mitä enemmän laitat vettä, sitä pidempään pitää ruokaa hauduttaa. Meillä oli noin neljä desiä vettä ja haudutettiin ruokaa noin 45 minuuttia. Anna vindaloon hautua keskilämmollä 30 min - 1,5 h. Tarjoa riisin ja jogurtti-mintturaidan kera.
Kommentit