Aamiainen ja vinkkejä antipastoihin

626630.jpg626627.jpg
Vuokrattiin asunto Roomasta ja tehtiin siellä itse yksinkertaisia herkkuja. Ekassa kuvassa on ricotta-mansikkahilloleipää, hunajamelonia leikkeleiden kanssa ja tomaattia mozzarellan kanssa. Jälkimmäiset toimivat hyvin myös yksinkertaisina alkuruokina ja tuo leipä on muuten vaan tosi herkkua, kokeilkaa vaikka. Toisessa kuvassa on prosciutto-ricotta-tomaattileipiä.

Primi eli pasta ja risotto

626635.jpg626637.jpg
626687.jpg 626642.jpg
Kuvissa ylhäältä vasemmalta lähtien on tomaattimunakoisopastaa, simpukkapastaa, tryffeliravioleja ja rapurisottoa. Tomaattipohjaiset pastat sekä äyriäis- ja sienirisotot ja -pastat on Italiassa must-maistettavaa, niihin harvemmin pettyy.

Secondi

626638.jpg 626686.jpg
Kuvissa etruskilaiseen tapaan valmistettua kania ja lihapyöryköitä sienikastikkeessa. Liharuuista Italiassa kannattaa maistaa myös ainakin vasikkaa valkoviinissä. Liharuuat on yleensä hyvin haudutettuja ja mureita ja hyvissä kastikkeissa. Kannattaa muuten myös muistaa siellä päin syödessä, että liharuokien kanssa ei yleensä tule lisukkeita ellei niitä tilaa erikseen.

Pizze

626626.jpg626633.jpg
Syötiin pizzaa niin paljon, että napa paukkui, tässä vain pari esimerkkiä. Kuvissa mozzarella-rucola-tomaattituorepizzaa, tonnikala-artisokka- tuorepizzaa ja prosciuttopizzaa. Italiassa saa pizzerioissa yleensä pyöreitä pizzoja, nämä kuvat ovat pizza al taglio-paikasta, joista saa hyvää pizzaa halvalla (pizzat punnitaan ja maksu tulee painon mukaan).
Tuorepizzat oli ihan mielettömän herkullisia. Ideana on siis, että vain pizzapohja ja mahdollisesti osa täytteistä paistetaan uunissa ja päälle lisätään tuoreita täytteitä. Itsekin ollaan tehty näitä laittamalla päälle tuoreena lähinnä rucolaa, mutta aikomuksena on kokeilla vähän laajemminkin tällaisia, oli niin hyviä.