Salsan teosta on hyvä aloittaa, sen voi tarvittaessa valmistaa vaikka edellisenä päivänä valmiiksi:
6 tomaattia
pari valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 rkl hunajaa
purkillinen tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
chiliä
Aloita leikkaamalla tomaattien kantoihin ristiviilto. Upota tomaatti kerrallaan kiehuvaan veteen noin 20 sekunniksi, jonka jälkeen huuhtele kylmässä vedessä. Irrota kuoret tomaateista, leikkaa puolikkaiksi ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit tilkassa oliiviöljyä ja lisää mausteet. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää päälle tomaatit. Lisää joukkoon tomaattipyre ja hunajatilkkanen. Anna hautua jonkin aikaa. Tässä vaiheessa kannattaa vielä tarkastaa maku ja tarvittaessa lisätä chiliä. Siirrä salsa johonkin astiaan ja laita jääkaappiin hetkeksi viilenemään.
Guacamole:
2 avocadoa
2 valkosipulinkynttä
purkki kermaviiliä
1-2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tilkka tabascoa tai chiliä
Osta vain kypsiä avocadoja tai mikäli ei löydy, anna kypsyä kotona pöydällä päivän tai kaksi. Kypsä avocado tuntuu hieman pehmeältä mutta kimmoisalta, ei kovalta.
Halkaise avocadot ja poista kivet. Kaiva hedelmäliha lusikalla kulhoon ja survo se soseeksi. Pilko valkosipulit ja lisää joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa hitusella tabascoa tai chiliä. Lisää lopuksi 1-2 rkl sitruunamehua ja sekoita. Sitruunamehu estää guacamolen tummumista. Anna maustua hetken jääkaapissa.
Tarjoile herkkukastikkeet vaikkapa tortillojen kanssa. Tortillojen täytteeksi voi laittaa lähes mitä tahansa, me laitoimme jäävuorisalaattia, kanasuikaleita ja kastikkeita. Takuuvarma herkku.
Kommentit