Koska fanimme olivat vaatineet lisää olutarvosteluja, niin päätimme lisätä yhden. Toissaviikolla tuli maistettua pienen norjalaisen Nognen panimon Imperial Stouttia ja se todettiin niin hyväksi että päätettiin ottaa se uusintatestiin.

Olut on todella tuhti, ulkonäöltään melkein suoraan kuin öljynporauslautan porausputkesta kaadettua. Silti on kyllä erittäin maistuvaa, maku on melko palanut ja varsin humaloitu. Tässä linkissä muiden mielipiteitä oluesta. Vaahto jäi tosin melko vaatimattomaksi ja oli kovin katkeraa.

Kyseinen olut oli ikävä kyllä poistumassa valikoimasta ainakin Arabian Alkosta, joten kehoitan kipaisemaan lähimmän pitkäripaisen kautta siinä toivossa että siellä tätä herkkutervaa löytyisi. Vaikka oluessa on alkoholia huimat 9 %, ei kannata kammoksua. Alkoholia ei juuri huomaa, muuta tavaraa löytyy kyllä sen verran rutkasti. Kiteytettynä: todella tuhtia tavaraa, mutta jos kyseisen tyypin oluista pitää niin on tämä pakkokokeilu.

Kuten eräs baarimikko minulle kerran totesi eräästä toisesta oluesta Oluthuone Kaislassa (taisi olla Koffin kahdeksanprosenttinen portteri): "Tää se on äijien juomaa."

Sanonta pätee hyvin myös tähän stouttiin. Antto Suosittelee -leima.

690722.jpg