Tehtiin namia pizzaa tänään. Simppeliä mutta hyvää, nimittäin margheritaa. Tarvitaan yksi kappale pizzapohjia (sama ohje kuin aiemmin), johon kuluu:

1 dl      kädenlämpöistä vettä
1/2 ps  kuivahiivaa (tai 1/4 paketti tuorehiivaa)
1/2 dl   öljyä
3+n dl  vehnäjauhoja (1/3 määrästä voi hyvin korvata esim. graham-jauhoilla)

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon.

Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se murusteltuna veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja ja sekoita veteen. Sekoita loput vehnäjauhot ja öljy joukkoon ja vaivaa palloksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Taikinasta pitäisi tulla kiinteä klöntti, joka ei tartu sormiin eikä kulhoon.

Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Tässä on huomattavasti helpompaa käyttää puikulakaulinta kuin normaalia kaulinta.

Päälle:

Kaksi palleroa mozzarellaa
Pestoa
4-6 tomaattia siivutettuina
tomaattipyrettä

Levitä pohjan päälle tomaattipyre. Siivuta tomaatit, levitä ne pizzan päälle. Tomaattien päälle lisäile pestoa siten kuin hyvältä tuntuu. Viipaloi mozzarellat suikaleiksi ja levitä pizzan päälle. Koko herkku uuniin 250 asteeseen noin 10 minuutiksi. Päälle vielä oreganoa tai pizzamaustetta.

694022.jpg