Tumma soijarouhe on tosi hyvä jauhelihan korvike, se maistuu maustettuna samalta, on terveellisempää ja halvempaa. Tässä ohje yksinkertaiselle pastakastikkeelle:

loraus   oliiviöljyä
1         sipuli
4         valkosipulinkynttä
1         kasvis- tai lihaliemikuutio
2 dl      tummaa soijarouhetta (tästä tulee n. 4 annosta, ei kannata liioitella määrän kanssa)
2 tlk     tomaattimurskaa
2-3      porkkanaa
chilijauhetta
pizzamaustetta
merisuolaa
mustapippuria

Sekoita muussattu liemikuutio ja soijarouhe kulhossa. Lisää kiehuvaa vettä (esim. vedenkeitin toimii hyvin) noin kaksinkertainen määrä soijarouheeseen verrattuna, niin että kaikki vesi imeytyy ja soijarouhe turpoaa.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää turvonnut soijarouhe, tomaattimurska ja paloitellut porkkanat. Mausta oman maun mukaan esim. ainesosaluettelossa mainituilla mausteilla.

Tarjoa spagetin kanssa.

635525.jpg