Tehtiin Italia-kuvien katselijaisiin bruschettoja (lausutaan yksikössä "brusketta") tomaattitäytteellä.

Leivät:

kiinteähkö vaalea leipä (esim. ciabatta, maalaisleipä tai muu vastaava)
valkosipulinkynsiä

Tomaattipäällys:

tomaatteja
valkosipulia
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Tee täyte ajoissa maustumaan. Pilko tomaatit kuutioiksi, silppua valkosipulit ja sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Paahda leipäviipaleita uunissa n. 200-250 asteessa pari minuuttia (kannattaa olla tarkkana, meillä vähän pääsi leivät kärähtämään...). Halkaise valkosipulinkynnet keskeltä kahtia ja hiero paahdettuja leipiä leikkauspinnalla. Laita leiville tomaattipäällystettä ja tarjoa.

647728.jpg