Teki mieli jotain tuhdimpaa tänään joten kokkailtiin jostakin italialaisesta keittokirjasta joskus löytynyttä vesuviuspastaa.

Tarvitset:

1 prk            tomaattimurskaa (miel. yrtti)
1-2 kpl         tomaattia
4                 valkosipulinkynttä (laitettiin viisi, tuli aika valkosipulista)
1 pallero       mozzarellaa
rutkasti        chiliä jossakin muodossa, me käytettiin Chili Explosion -mausteseosta
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa
(jos käytit jotain muuta murskaa kuin yrttimurskaa, niin lisää myös pizzamaustetta tai oreganoa, basilikaa jne)

Laita pastavesi kiehumaan ja tomaattimurska kattilaan. Laita levy kolmoselle ja pilko sekaan tomaatit ja valkosipulit. Mausta mustapippurilla ja oliiviöljyllä sekä lisää reilusti chiliä. Sekoittele. Kun pastavesi kiehuu, lisää spaghetit. Anna tomaattikastikkeen porista kolmosella niin kauan että pasta on kypsää. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa chiliä. Siivuttele mozzarella sopivan kokoisiksi palasiksi (mielummin liian pieniksi kuin liian suuriksi). Kaada spaghetit kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää sekaan mozzarellapalat ja sekoita kunnolla. Annostele pasta lautasille ja ihastele kuinka sula mozzarella valuu kuin Vesuviuksen laava. Herkuttele!

Mozzarella tekee tästä ruuasta hitusen täyttävämpää mutta ruoka on silti vielä varsin terveellistä, mozzarellassakaan ei kovin paljoa rasvaa ole. Hyvää tulee!

688051.jpg