Tämä pasta on tehty Papà Giovannin spaghetterian ohjeella (hieman muokattuna). Ohje voitti joskus City-lehden "kaupungin paras pasta" -palkinnon. Varoituksen sana: pasta saattaa näyttää kevyeltä, mutta ulkonäkö pettää. Varaa vatsaan paljon tyhjää tilaa ennen tämän syömistä.

300 g         nauhapastaa
1               kesäkurpitsa
1 pussi       pakastekatkarapuja
150 g         voita tai margariinia sulatettuna
3               kananmunankeltuaista
1/2            sitruuna
merisuolaa

Ota katkaravut sulamaan mahdollisimman paljon ennen ruuanlaiton aloittamista.

Pilko kesäkurpitsa ja laita pannulle kypsymään. Laita pastavesi kiehumaan.

Vatkaa munankeltuaiset ja 3 rkl vettä astiassa vesihauteessa kypsentäen. (Me käytettiin muovikippoa, jota pidettiin osittain vedellä täytetyssä kattilassa. Levy oli kakkosella.) Lisää sulatettu voi ohuena norona joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kastikkeeseen puolikkaan sitruunan mehu.

Laita spagetit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat al dente. Valuta ja lisää joukkoon kastike, kesäkurpitsat, katkaravut ja ripaus merisuolaa. Kuumenna hetki ja tarjoa.

715808.jpg