1 salaatti (romainesalaatti olisi paras, me laitettiin tammenlehvää)
1 dl leipäkrutonkeja (1-2 paahtoleipäviipaletta, 1 valkosipulinkynsi, oliiviöljyä)
aurinkokuivattuja tomaatteja
parmesaania siivuina
1 grillattu broilerinrinta (lisukkeeksi voi valita hyvin jotain muutakin tai syödä salaatin sellaisenaan)
Kastike:
2 rkl majoneesia
1 anjovisfile
3 rkl sitruunamehua
kapriksia
1 valkosipulinkynsi silputtuna
Tee ensin krutongit: paloittele leipä n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita leipä, silputtu valkosipuli ja hieman oliiviöljyä kupissa. Anna maun tasaantua hetki ja paahda uunipellillä 250-275 asteessa n. 5 minuuttia.
Kastiketta varten muussaa toiseen kuppiin haarukalla anjovisfile pieneksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Paloittele broilerinrinta kuutioiksi ja laita salaattikulhoon. Lisää revitty salaatti ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa parmesaanista ohuita siivuja ja sekoita osa joukkoon ja jätä pari koristeeksi salaatin päälle. Sekoita lopuksi kastike hyvin salaatin joukkoon ja laita päälle loppu parmesaani.
Kommentit