10-15 pientä lasagnelevyä
1 pss emmental-juustoraastetta
Sienikastike:
2 dl kuivattuja sieniä (käytettiin herkkutatteja ja suppilovahveroita)
2 punasipulia
1/2 kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1 prk ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
2 rkl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
2 rkl öljyä
2 tlk yrttitomaattimurskaa
1 iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
Laita kuivatut sienet vesitilkkaan (esim. vedenkeittimestä) hetkeksi turpoamaan. Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon ruokakerma ja sienet, jatka paistamista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla ja oreganolla. Lisää vielä joukkoon vehnäjauhoa kastikkeen sakeuttamiseksi.
Kuullota kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kastikkeen hautua.
Lado lasagnelevyt kastikkeiden kanssa vuorotellen isoon uunivuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta kerrosten väliin. Lisää lasagnen pinnalle tuleva juustoraaste vasta paistamisen puolivälissä. Kypsennä lasagnea uunin keskiosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kommentit