Tämän lasagnen ohje on melkein sama kuin kasvislasagnessamme,  pinaattikastike on vain korvattu  sienikastikkeella. Sienikastikkeen ohje on luultavasti Avotakasta peräisin, alunperin se oli sienicannellonien täytteenä.

10-15   pientä lasagnelevyä
1 pss    emmental-juustoraastetta

Sienikastike:

2 dl      kuivattuja sieniä (käytettiin herkkutatteja ja suppilovahveroita)
2         punasipulia
1/2      kesäkurpitsa
1 rkl     öljyä
1 prk    ruokakermaa
1 tl      suolaa
1 tl      rouhittua mustapippuria
2 rkl     silputtua tuoretta oreganoa
2 rkl     vehnäjauhoja

Tomaattikastike:

2 rkl     öljyä
2 tlk     yrttitomaattimurskaa
1         iso sipuli
pari      valkosipulinkynttä
1 tl      suolaa
1 tl      mustapippuria
1/2 tl   chilijauhetta

Laita kuivatut sienet vesitilkkaan (esim. vedenkeittimestä) hetkeksi turpoamaan. Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon ruokakerma ja sienet, jatka paistamista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla ja oreganolla. Lisää vielä joukkoon vehnäjauhoa kastikkeen sakeuttamiseksi.

Kuullota kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kastikkeen hautua.

Lado lasagnelevyt kastikkeiden kanssa vuorotellen isoon uunivuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta kerrosten väliin. Lisää lasagnen pinnalle tuleva juustoraaste vasta paistamisen puolivälissä. Kypsennä lasagnea uunin keskiosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

735246.jpg