Jääkaappi pursusi porkkanoita, joten päätettiin tehdä jotain, johon niitä menisi paljon. Porkkanapihvien resepti on Kati Napan käsialaa Myllyn Parhaan sivuilta (osiosta liharuuat, jotain oli selkeästi hämännyt tuo "pihvit") ja tsatsikiresepti löytyi Anna-lehdestä.

Porkkanapihvit:

5-6      porkkanaa
1 dl      maitoa
2 rkl     korppujauhoja
2         kananmunaa
suolaa, mustapippuria, timjamia

Kuori porkkanat ja raasta ne mahdollisimman pieneksi raasteeksi (helpottaa paistamista). Sekoita joukkoon maito ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää kananmuna ja mausteet ja sekoita. Paista soosista pihvejä paistinpannulla keskilämmöllä. Kannattaa olla kärsivällinen, eikä yrittää käännellä pihvejä liian aikaisin (tuloksena tästä on vain kiukustuminen ja porkkanamössö, testattu on :).

Tsatsiki:

puolet isosta kurkusta
neljä valkosipulinkynttä
kaksi purkkia bulgarianjogurttia
suolaa

Jätä jogurtit hetkeksi valumaan kahvin suodatinpaperin läpi. Raasta kurkku kulhoon ja valuta raasteesta nesteet pois. Pilko valkosipulit ja lisää raasteeseen. Lisää jogurtti sekaan. Mausta hippusella suolaa. Sekoita ja laita maustumaan jääkaappiin 15-30 minuutiksi.

Tarjoa porkkanapihvit ja tsatsiki leivän kanssa (leipääkin on kiva dippailla tsatsikiin).

Syötiin muuten ihan ekaa kertaa meidän parvekkeella. Kuvassa näkyy myös parvekekasvimme oregano ja piparminttu.

707976.jpg