Tänään tehtiin suussasulavaa soijastroganoffia.

2 prk           tomaattimurskaa
2 dl             soijarouhetta
(jos tahtoo lihaa välttämättä, voi laittaa köntin naudanpaistia kuutioituna, ollaan tehty aiemmin, on sekin yhtä hyvää)
1                lihaliemikuutio
2                punasipulia (tai 1 iso tavallinen)
3                valkosipulinkynttä
1-3             porkkanaa
1 prk           smetanaa
2                maustekurkkua
1 rkl            vehnäjauhoja
2 rkl            hunajaa
suolaa
pippuria
chiliä

Kuumenna vettä vaikka vedenkeittimessä ja kaada soijarouheen päälle siten että ne peittyvät. Anna turvota, lisää tarvittaessa vettä. Lisää sekaan myös lihaliemikuutio. Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota. Lisää sekaan tomaattimurska, soija sekä pilkotut porkkanat ja maustekurkut. Lisää myös smetana ja vehnäjauhot. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla sekä chilillä. Anna hautua noin puoli tuntia. Tarjoa riisin tai perunan kanssa. Huom! Jos käytät soijan tilalta naudanpaistia on haudutusaika noin tunti.

723304.jpg