Pari kaveria oli käymässä ja leivottiin hyvät pizzat. Tonnikalapizza on saanut inspiraationsa Roomassa syömästämme tuorepizzasta (kuva B5).

Pohja (1 pizzaan, jos teet molemmat niin kaksinkertaista määrät):

1 dl      kädenlämpöistä vettä
1/2 ps  kuivahiivaa (tai 1/4 paketti tuorehiivaa)
1/2 dl   öljyä
3+n dl  vehnäjauhoja (1/3 määrästä voi hyvin korvata esim. graham-jauhoilla)

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon.

Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se murusteltuna veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja ja sekoita veteen. Sekoita loput vehnäjauhot ja öljy joukkoon ja vaivaa palloksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Taikinasta pitäisi tulla kiinteä klöntti, joka ei tartu sormiin eikä kulhoon.

Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Tässä on huomattavasti helpompaa käyttää puikulakaulinta kuin normaalia kaulinta.

Tomaattikastike:

Kaada tehosekoittimeen yrttitomaattimurskatölkki ja pilko sekaan kolme kynttä valkosipulia. Sekoita kastikkeeksi. Kaada kastike kattilaan ja lisää mustapippuria, pizzamaustetta ja chiliä. Kiehauta ja sekoittele silloin tällöin. Anna hautua hetken.

Tonnikalapizza:

Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta. Siivuta pizzaan 3-4 tomaattia, sekä kaksi punasipulia. Laita pizza uuniin noin kymmeneksi minuutiksi 250 asteeseen. Kun pizza on kypsä, ota ulos ja lisää päälle purkillinen tonnikalaa (mieluusti öljyssä) sekä oliiveja. Pirskottele tarvittaessa päälle vähän oliiviöljyä ja mausta pizzamausteella ja tuoreella oreganolla.

767938.jpg

Herkullinen salamipizza:

Tätä pizzaa varten kannattaa tomaattikastike maustaa voimakkaammin chilillä.

Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Siivuttele salami pizzan päälle. Lisää päälle vielä purkillinen ananaspaloja. Lopuksi herkku kruunataan kahdella pallerolla mozzarellaa. Pilko mozzarellat pieniksi paloiksi ja levitä juusto pizzan päälle. Paista pizzaa 250 asteessa 10-15 minuuttia, tai kunnes pizza näyttää hyvältä. Lopuksi ripottele pizzamaustetta tai oreganoa päälle ja voit vielä tarvittaessa makusi mukaan lisätä vaikkapa tabascoa.

Herkuttele!

767940.jpg