Tuuli kokkaili Emman kanssa papan Rosamunda-perunoista ja Meripäiviltä ostetusta salamista herkullista uuniperunaa. Ohje on muokattu versio Parasta kotiruokaa-kirjasta löytyneestä reseptistä. Uuniperunat on uusi suosikki, tosi herkkua eikä maksa paljoa. Näistä kuulette vielä :)

Perunat:

2      isoa Rosamunda- tai muuta jauhoista perunaa

Tee perunoihin pari viiltoa ja kääri folioon. Paista 250 asteessa noin 50 minuuttia.


Salamitäyte:

100 g       salamia (tai savukinkkua yms.)
1             pieni punasipuli
1 prk        kermaviiliä
2 tl          sinappia
1             sipulinvarsi
1             maustekurkku
mustapippuria

Silppua salami, punasipuli, sipulinvarsi ja maustekurkku ja sekoita kulhossa kermaviilin kanssa. Mausta sinapilla ja mustapippurilla ja anna maustua jääkaapissa.

Tarjoa uuniperuna ja soosi salaatin kanssa.

771033.jpg