Anna-lehdestä löytyneet kääryleet osoittautuivat hieman hankaliksi käärittäviksi, mutta olivat hyvänmakuisia.

8         salaatinlehteä (meillä oli vain 4 tarkoitukseen sopivaa ja se vähän hankaloitti asioita)
150 g   pieniä siitakesieniä (tai herkkusieniä)
1         sipuli
2         pientä porkkanaa (tai 1 iso)
2 tl      raastettua inkivääriä
1 tl      sokeria
soijakastiketta
mustapippuria
sitomiseen purjonvarsia, cocktailtikkuja tai  kuivaa spagettia 
Lisäksi:
soijaa ja makeaa chilikastiketta

Leikkaa porkkanat hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sienet ja sipuli.

Kuumenna pannulla pari lusikallista öljyä. Paista porkkanakuutioita pannulla pari minuuttia, lisää sienet, sipuli sekä inkivääriraaste. Kypsennä edelleen noin 5 minuuttia. Mausta täyte soijakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Levitä salaatinlehdet työlaudalle, jaa täyte lehdille ja kääri paketeiksi. Kiinnitä paketit varmuuden vuoksi cocktailtikuilla, kuumassa vedessä pehmennetyillä purjosuikaleilla tai kuivalla spagetilla. Lämmitä kääryleitä pari minuuttia joko höyrykattilassa tai öljyssä pannulla.

Tarjoa riisin sekä soija- ja chilikastikkeen kanssa.

792128.jpg