Pohja:
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoa
4 dl kaurahiutaleita (käytettiin eloveenan kaurahiutaleita jossa kauraleseitä)
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sekaisin sokeri ja sulatettu rasva. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita rasva-sokeriseokseen. Lisää vielä kaurahiutaleet ja kananmuna ja sekoita koko sotku kunnolla. Taputtele taikina voidelluun piirakkavuokaan.
Täyte:
mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Levitä mustikat kokonaisina pohjan päälle. Sekoita kulhossa sekaisin muut ainekset ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa 30-40 min, siten etteivät reunat ehdi palaa. Anna hetken jäähtyä ja ahda kupuusi!
Kommentit