Juustoista jälkkäriä samasta keittokirjasta kuin pääruokakin eli Parhaita ruokaohjeita - Italia -kirjasta. Alkuperäisen reseptin mukainen yhden hengen annos oli kaksinkertainen meidän annoksiin verrattuna. Mascarpone on sen verran tuhtia tavaraa, ettei sen kanssa kannata liioitella. Tämä ohje on siis kahteen pieneen annokseen.

100 g      mascarponea
1            munankeltuainen
1/4 dl      sokeria
punaisia viinimarjoja

Sekoita kulhossa mascarpone, keltuainen ja sokeri. Laita jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi (me ei kyllä pidetty kuin puoli tuntia, mutta jos haluat siistin tuloksen läpinäkyvään lasiin niin kannattaa jäähdyttää pidempään).

Annostele kerros jäähtynyttä kreemiä kahteen pieneen jälkiruoka-astiaan. Laita päälle kerros marjoja. Laita vielä päälle kerros mascarponekreemiä ja koristele (jäisillä) viinimarjoilla. Laita annokset vielä joksikin aikaa jääkaappiin ja herkuttele.

853621.jpg