Pitkästä aikaa pastaa ja sekin perunapastaa, outo tilanne meidän taloudessa :) Perunagnocchit ovat aivan uusi kokeilu, ohje on peräisin Olivia-lehdestä. Tomaattikastikkeen ohje löytyy täältä.

2 annosta

4         isoa jauhoista perunaa (tai n. 300 g)
1         kananmunankeltuainen
1 dl     vehnäjauhoja
reilu ripaus suolaa
Keittämiseen vettä ja suolaa

Laita ihan aluksi tomaattikastike porisemaan miedolla lämmöllä. Pitkä haudutus parantaa sen makua, joten on parasta käyttää hyödyksi gnocchien tekemiseen kuluva aika. Muista sekoitella välillä.

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja soseuta kulhossa perunasurvimen tai perunapusertimen avulla sileäksi (älä käytä monitoimikonetta tai sauvasekoitinta ettei soseesta tule liisterimäistä). Mausta ripauksella suolaa.

Lisää kulhoon keltuainen ja vehnäjauhot ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Jos taikina on liian tarttuvaa, lisää jauhoja.

Jauhota kädet ja jaa seos 4 osaan. Pyörittele paloista n. 3 cm paksuisia pötkylöitä ja leikkaa tangot noin sentin levyisiksi paloiksi. Tee paloista soikion muotoisia pyörylöitä.

Kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa. Keitä gnoccheja runsaassa kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan.

Tarjoa tomaattikastikkeen kanssa.

Gnoccheista tuli oikein hyviä, tosin meillä ei ollut tarpeeksi pientä puserrinta ja taikina jäi hieman epätasaiseksi. Seuraavalle kerralle pitää hankkia joku parempi väline näiden tekoon. Tosin makuahan tuollainen seikka ei tietenkään haitannut.

789614.jpg