Pohja:
50 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1/2 l raparperia paloina
1 prk rahkaa (200 g)
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
Sekoita pohjaa varten margariini ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää kulhoon. Sekoita muovailtavaksi taikinaksi ja painele piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Sekoita keskenään rahka, puolet täytteen sokeri- ja vanilliinisokerimäärästä sekä muna.
Voit keittää raparperin ja lopun sokerin hillokkeeksi ja lisätä sen taikinan päälle tai vaihtoehtoisesti yksinkertaisesti levittää paloitellut raparperit vuokaan ja sirotella sokerit niiden päälle. Lopuksi levitä päälle rahkaseos.
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai tällaisena kuumana päivänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit