Herkuteltiin sunnuntaibrunssilla letuilla ja hillolla. Oli muuten hyviä! Kuohkeampia kuin normaaliletut. Ohje on Alkon Etiketti-lehdestä.

2 dl      maitorahkaa
4         munaa
6 rkl     vehnäjauhoja
1 dl      sokeria
ripaus   suolaa
2 tl      vaniljasokeria
voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi.

Sulata pannulla voita ja kaada pannulle noin 1/2 dl taikinaa annosta kohden pieniksi, paksuiksi letuiksi. Nämä on helpointa tehdä lettupannulla. Normipaistinpannulla (kuten me tehtiin) kannattaa taikina kaataa pannulle hitaasti, niin että alin kerros ehtii hieman hyytyä ennen kuin seuraava tulee päälle. Näin seuraava kerros levittyy enimmäkseen edellisen kerroksen päälle eikä koko pannun alueelle.

Paista paksuhkot letut hiljalleen keskilämmöllä molemmin puolin.

Lettujen kanssa voi tarjota vaikkapa hilloa, marjoja ja jäätelöä. Jos taikinasta jättää sokerin pois niin myös suolaiset täytteet käyvät hyvin.

Taikinaa voi halutessaan maustaa myös esim. kardemummalla ja sitruunamehulla.

816401.jpg