Tomaattikastike:
1 prk paseerattua tomaattia
1 dl hienonnettua basilikaa
1 pieni purjo pilkottuna
1 mehevä punainen tomaatti
mustapippuria
suolaa
Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna hautua kakkosella ja lisää lopuksi pilkottu tomaatti sekaan. Sekoittele silloin tällöin.
Kalapata:
1 pss katkarapuja
1 pieni punainen chili pilkottuna
5 valkosipulinkynttä pilkottuna
600 g erilaista kalaa (me käytimme lohta ja ahventa, muukin käy)
1 tlk säilykesimpukoita
2 dl valkoviiniä
1 dl hienonnettua tilliä
3 rkl raastettua parmesaania
öljyä
mustapippuria
Sekoita wokkipannussa öljyn joukkoon valkosipuli, chili sekä mustapippuri. Kuumenna pannu ja paista kaloja, kunnes ovat sopivasti kypsiä. Tämän jälkeen lisää valkoviini, ja anna hetken hautua jotta alkoholi haihtuu. Lisää tomaattikastike, sulaneet ja valutetut katkaravut sekä valutetut simpukat. Lisää myös pilkottu tilli. Sekoita huolellisesti ja lopuksi lisää raastettu juusto. Tarjoa riisin kanssa.
Kommentit