Löydettiin Olivia-lehdestä herkullisen kuuloinen kalapataresepti. Tuli tosi hyvää, mukavan mausteista ja valkosipulista.

Tomaattikastike:

1 prk     paseerattua tomaattia
1 dl       hienonnettua basilikaa
1          pieni purjo pilkottuna
1          mehevä punainen tomaatti
mustapippuria
suolaa

Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna hautua kakkosella ja lisää lopuksi pilkottu tomaatti sekaan. Sekoittele silloin tällöin.

Kalapata:

1 pss     katkarapuja
1          pieni punainen chili pilkottuna
5          valkosipulinkynttä pilkottuna
600 g    erilaista kalaa (me käytimme lohta ja ahventa, muukin käy)
1 tlk      säilykesimpukoita
2 dl       valkoviiniä
1 dl       hienonnettua tilliä
3 rkl      raastettua parmesaania
öljyä
mustapippuria

Sekoita wokkipannussa öljyn joukkoon valkosipuli, chili sekä mustapippuri. Kuumenna pannu ja paista kaloja, kunnes ovat sopivasti kypsiä. Tämän jälkeen lisää valkoviini, ja anna hetken hautua jotta alkoholi haihtuu. Lisää tomaattikastike, sulaneet ja valutetut katkaravut sekä valutetut simpukat. Lisää myös pilkottu tilli. Sekoita huolellisesti ja lopuksi lisää raastettu juusto. Tarjoa riisin kanssa.

896863.jpg