Tänään mielemme teki texmexiä. Päätettiin tehdä vaihteeksi burritoja. Tämä burritoresepti eroaa "oikeaoppisesta" siinä, että lätyt eivät käy uunissa missään välissä. Emme jääneet kaipaamaan uunitusta.

mausteinen soijatäyte:

1 prk      tomaattimurskaa
1,5 dl     soijarouhetta
2           sipulia pilkottuna
3           isoa valkosipulinkynttä pilkottuna
2           punaista chiliä pilkottuna
1 prk      tomaattipyrettä
3           porkkanaa pilkottuna
2 tl        jauhettua korianteria
2 tl        jauhettua inkivääriä
1 rkl       hunajaa
1 tl        chiliä tai cayennepippuria
1 rkl       vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
öljyä

Kiehauta vedenkeittimessä vettä ja kaada soijarouheen päälle siten, että rouhe peittyy. Murustele sekaan lihaliemikuutio. Kun soija imaisee vedet, voit kaataa päälle hieman lisää.

Kuullota sipulia kattilassa. Lisää mustapippuria ja 1 tl chiliä tai cayennepippuria. Kun sipulit ovat kuullottuneet, kaada päälle pilkotut porkkanat. Sekoittele ja anna minuutin verran hautua. Lisää sitten tomaattimurska ja sekoita. Lisää myös pilkottu valkosipuli sekä tomaattipyre. Sekoita taas ja anna hetken aikaa hautua. Lisää sitten pilkottu chili, korianteri, inkivääri ja hunaja. Sekoita huolellisesti ja anna hautua muutaman minuutin. Lopuksi lisää vehnäjauhot, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoittele, ja jätä levylle ykköselle tai kakkoselle siihen saakka kunnes juustokastike on valmista.

juustokastike:

0,5 dl      maitoa
1 pkt       cheddarsulatejuustoviipaleita

Mittaa maito kattilaan ja revi juustoviipaleet päälle. Laita levy kolmoselle ja sekoittele, kunnes juusto on kunnolla sulanut ja kuumentunut.

Lisäksi tarvitset vielä:

puolikas kurkku pilkottuna
jäävuorisalaattia
tortillalättyjä
creme fraichea

Täytä lätyt soijatäytteellä, creme fraichella, kurkkupaloilla sekä revityllä salaatilla. Rullaa lätty kiinni ja kaada juustokastiketta päälle. Herkuttele vaikkapa Corona-oluen kera!

885798.jpg