Sitruunakastike:
1/4 dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
80 g voita tai margariinia
Tee ensin sitruunakastike.
Keitä suolalla ja pippurilla maustettua sitruunamehua kokoon niin, että jäljellä on vain ruokalusikallinen nestettä. Pienennä lämpö minimiin ja nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Pudota kattilaan muutama voinokare kerrallaan ja vatkaa ne nesteen sekaan.
Nosta kattila haalealle liedelle ja vatkaa vielä, kunnes kastike on kuohkeaa. Älä missään tapauksessa enää keitä kastiketta, sillä silloin se juoksettuu (No, meidän kastikehan juoksettui joka tapauksessa, mutta pienellä saostumien noukkimisella siitä selvittiin. Kastike onnistui silti hyvin, eli älä ota tästä osiosta turhia paineita.).
Pavut ja ahvenet:
papuja
ahvenfileitä
korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
Kypsennä pavut höyrystämällä ja pidä lämpimänä.
Pyörittele ahvenet korppujauhoissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi.
Laita ahvenet lautaselle papujen kera ja kaada päälle sitruunakastiketta.
Kommentit