Tuli niin englantilaisen annoksen näköinen lopputulos, että oli pakko nimetä se asiaankuuluvasti. Alkuperäinen resepti on Maku-lehdestä ja kulkee nimellä "Ahvenet parsan ja sitruunavoikastikkeen kera". Todellinen opiskelijaversioistaminen tällä kertaa siis. Älkää kuitenkaan antako ulkonäön pettää, maku oli oikein hyvä.

Sitruunakastike:

1/4 dl      sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
80 g        voita tai margariinia

Tee ensin sitruunakastike.

Keitä suolalla ja pippurilla maustettua sitruunamehua kokoon niin, että jäljellä on vain ruokalusikallinen nestettä. Pienennä lämpö minimiin ja nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Pudota kattilaan muutama voinokare kerrallaan ja vatkaa ne nesteen sekaan.

Nosta kattila haalealle liedelle ja vatkaa vielä, kunnes kastike on kuohkeaa. Älä missään tapauksessa enää keitä kastiketta, sillä silloin se juoksettuu (No, meidän kastikehan juoksettui joka tapauksessa, mutta pienellä saostumien noukkimisella siitä selvittiin. Kastike onnistui silti hyvin, eli älä ota tästä osiosta turhia paineita.).

Pavut ja ahvenet:

papuja
ahvenfileitä
korppujauhoja
suolaa
valkopippuria

Kypsennä pavut höyrystämällä ja pidä lämpimänä.

Pyörittele ahvenet korppujauhoissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi.

Laita ahvenet lautaselle papujen kera ja kaada päälle sitruunakastiketta.

891762.jpg