Tarjottiin pitaleipien kanssa hummusta, joka onnistui tosi hyvin ja oli herkkua, nam! Ohje on jonkun yliopiston vegaanijärjestön lehdestä, ei nyt ole muistissa että mistä.

1 prk      kikherneitä (400 g)
1 rkl       tahinia
2           valkosipulinkynttä
2 rkl       oliiviöljyä
1/2        sitruunan mehu
1 tl        suolaa
1 tl        kuivattua korianteria

Huuhtele kikherneet ja soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa. Maistele ja lisää mausteita oman maun mukaan. Meillä meni kaikkea paitsi kikherneitä, tahinia ja valkosipulia enemmän kuin mitä ohjeessa oli mainittu eli kannattaa käyttää omaa makuaistia hyväkseen.

Laita sose kulhoon ja koristele parilla oliivilla ja tilkalla oliiviöljyä. Voit myös halutessasi ripotella päälle tuoretta korianteria.

943306.jpg