No ei täällä nyt pelkkää kaljaa juoda Tuulin ollessa Amsterdamissa, tästä todisteena äsken tekaisemani Pakkopullasta löydetyt herkulliset kinuskisuupalat. Snickers tulee näistä mieleen, namia ovat.

kauramurotaikinapakaste
50 g    margariinia
1 prk   ruokakermaa
1,5 dl  sokeria
0,5 dl  fariinisokeria
suolapähkinöitä

Sulata pakastetaikina ja kauli se jotakuinkin 25x25 - 30x30 senttiseksi levyksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 12 min, varo kuitenkin etteivät reunat pala. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa loput ainekset (paitsi suolapähkinät) kattilaan, ja keittele kunnes seos sakenee. Alkuperäinen ohje sanoi 10 min, mutta minun kinuskini oli täysin löysää vielä silloin. Kastike on ilmeisesti sopivaa, kun tiputat sitä pisaran pohjan päälle, ja se jää pisaraksi. Itse kärsimättömyyttäni otin kinuskikastikkeen liian aikaisin levyltä pois ja siten se jäi liian juoksevaksi, joka aiheutti ongelmia soosin valuessa lähestulkoon pöydälle pohjan päältä.

Anna kinuskin jäähtyä hetken aikaa ja levitä pohjan päälle. Levittele päälle samalla suolapähkinöitä. Laita levy tunniksi pakastimeen, jonka jälkeen voit siivutella sen haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Säilytä pakastimessa tai jääkaapissa tarjoamiseen asti.

Keittäkää kärsivällisesti kastiketta. Itse annostellessani kinuskia pohjalle kiljaisin "Ää! Se valuu!" Jonka jälkeen juoksin hakemaan teippiä jolla koitin teipata leivinpaperin nurkat yhteen. No, eipä teippi pysynyt kiinni leivinpaperissa, ja kiljaisin taas "Ää! Se valuu taas!" Ja juoksin hakemaan olkkarista nitojaa, jolla nidoin leivinpaperin nurkat yhteen siten että soosi pysyi sisällä. Hyvää tästä joka tapauksessa tuli, tarkoitus olisi tehdä Ihanien Tomaattien maankuuluihin Syyskauden avajaisbileisiin ensi viikoksi tätä samaa. Virheestä tietenkin viisastuneena aion keitellä tarpeeksi kastiketta.

920735.jpg