Eilisissä "sadonkorjuu"pirskeissä tarjottiin muun muassa pitaleipiä hummuksen kera. Ohje on kirjasta Parasta kotiruokaa ja leipiä tästä tulee 16. Ainiin ja kuvassa näkyvä Upea tarjotinkin on muuten Tuulin tekemä.

1 dl        haaleaa vettä
25 g       hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
1,5 rkl     sokeria
1            kananmuna
2 rkl        öljyä
2,5 dl      maustamatonta jugurttia
1 tl         suolaa
n. 9 dl     vehnäjauhoja

Liuota tuorehiiva haaleaan veteen (tai sekoita kuivahiiva jauhoihin). Lisää veden sekaan vatkaten sokeri, muna, öljy, jugurtti ja suola.

Sekoita joukkoon niin paljon vehnäjauhoja, että taikina on sopivaa leivottavaksi.

Jaa taikina 16 palaan, pyöritä palat palloiksi ja kaulitse pyöreiksi ja litteiksi lätyiksi leivinpaperin päällä. Yhdelle pellille menee 4 pitaleipää. Kohota leivät peitettynä kaksinkertaisiksi.

Paista pitaleipiä 200 asteessa uunin keskitasossa n. 8 minuuttia.

943293.jpg