Tuon nimisenä resepti kulki Maku-lehdessä, josta on lähtöisin. Meillä kuitenkin balsamicosiirapista tuli balsamicomarmeladia, mutta olipas makoisaa siitä huolimatta!

Balsamicosiirappi (tai marmeladi tässä tapauksessa):

0,5 dl    balsamiviinietikkaa
0,5 dl    mustaviinimarjamehua
1/6 dl    sokeria

Mittaa ainesosat kattilaan ja sekoita. Keitä korkealla lämmöllä 5-10 min sekoitellen, kunnes seos jäähtyy lusikassa siirappimaiseksi. Oletettavasti käyttämämme mehu aiheutti marmeladin syntymisen, ohjeessa ei mainittu mitään mummonmehu-tiivisteestä jota satuimme laittamaan laimentamattomana. Kaada kattilasta tarjoiluastiaan ja jäähdytä.

Öljykastike:

3-4 rkl oliiviöljyä
2 rkl    timjamia
suolaa
mustapippuria

Sekoita kulhossa sekaisin ja mausta sopivalla määrällä suolaa ja mustapippuria.

Lisäksi:

1             patonki
1 pötkö    vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
(pinjansiemeniä)

Leikkaa patongista kantapalat pois ja siivuta loppupatongista noin 12 kpl muutaman sentin paksuista viipaletta. Aseta viipaleet uunipellille. Sivele leipien pinnalle puolet öljykastikkeesta. Pilko vuohenjuusto ja laita viipaleet leiville. Pilko tomaatit puolikkaiksi ja asettele leipien päälle. Lopuksi jaa loput öljykastikkeesta leipien päälle. Jos käytät pinjansiemeniä, niin ripottele niitä vielä leipien päälle.

Paista leipiä uunissa 200 asteessa 5-10 min, kunnes juusto on alkanut sulaa ja leivät hieman ruskettuneet. Alkuperäisen reseptin mukaan leipien päälle piti pirskotella balsamicosiirappia, mutta tahmaisen marmeladimme pirskottelu osoittautui vaikeaksi. Käytimme apuna kahta lusikkaa. Toastit olivat tosi herkullisia, eikä marmeladi niitä missään nimessä pilannut. Itseasiassa sekin oli niin hyvää, että lopuksi piti kahta patongin kantapalaa hyväksi käyttäen kaapia kulhosta viimeisetkin marmeladinjämät.

Leivät voi tarjota sellaisinaan pienempinä alkupaloina tai snackseina tai vaikkapa salaatin kera, kuten me teimme, jolloin saa hieman ruokaisamman kokonaisuuden.

877160.jpg