Tehtiin linssikeittoa Lettupannun ohjeella ja siitä tuli oikein herkkua. Lettupannun kuvaustaidot kyllä selkeästi voittavat meidän, joten menkää ihmeessä kurkkaamaan niidenkin kuva (ja vaikkapa muitakin ohjeita). Ohjeesta tulee n. 5 annosta.

loraus       öljyä
2-3          porkkanaa
1-2          sipulia
2-3          valkosipulinkynttä
1 l           vettä
2,5 dl       punaisia linssejä
1             kasvisliemikuutio
1 tlk        (yrtti)tomaattimurskaa
1 prk       ranskankermaa

Pilko porkkanat pieneksi ja laita kattilaan pehmenemään öljylorauksen kera. Pilko sillä välin sipulit ja valkosipulit ja lisää porkkanoiden joukkoon. Kääntele kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja lisää joukkoon vesi. Käännä levy kutoselle.

Huuhtele linssejä siivilässä, kunnes niistä ei enää irtoa vaahtoa.

Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, linssit ja tomaattimurska. Käännä levy ykköselle ja anna keiton kiehua n. 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä.

Sekoita joukkoon ranskankerma ja herkuttele!

Keiton voi kuulemma myös soseuttaa, mutta me päätettiin säilyttää sattumat, koska ei olla viime aikoina muuta keiteltykään kuin sosekeittoja.

958093.jpg