Viime aikoina on tullut kokkailemisen lisäksi myös surffailtua Keittokomerossa, josta löytyi kokeiltavaksi tämän mainion tomaattikeiton ohje. Ohje on pääpiirteissään suoraan Keittikseltä, suurin ero taitaa olla vasikanfondin puuttuminen meidän ohjeesta (halutessasi lisää 2 rkl maustamisvaiheessa). Keittokomeron Sohvin mukaan tästä riittää 2-3 annosta, meidän makuun tuli n. 4 annosta.

2          keltasipulia
3          valkosipulinkynttä
3          kypsää tomaattia
5          aurinkokuivattua tomaattia
1 prk     tomaattimurskaa (laitettiin yrttimaustettua)
1          tomaattimurskapurkillinen vettä
mausteeksi suolaa, mustapippuria ja tabascoa maun mukaan
päälle fetaa, puolitettuja minitomaatteja ja tuoretta basilikaa

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa. Kuutioi tomaatit ja siivuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää kattilaan. Lisää myös tomaattimurska ja vesi. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja tabascolla. Anna hautua vähintään puoli tuntia.

Tarkista maku ja kauho keitto lautasille. Laita päälle murennettua fetaa, puolitettuja minitomaatteja ja tuoretta basilikaa. Tarjoile vaikkapa tai muun hyvän leivän kera.

985784.jpg