Tämän italialaisen sienikeiton resepti löytyi Ruokatorstai-keittokirjasta. Oli tosi täyttävää ja hyvää, nam!

1         iso kourallinen kuivattuja tatteja
2         sipulia
2         perunaa
2         porkkanaa
3         tomaattia
2         valkosipulinkynttä
1 dl      valkoviiniä
1         kasvis- tai lihaliemikuutio
1 l       kiehuvaa vettä
tarjoiluun leipäviipaleita, parmesaania ja persiljaa

Liota kuivattuja tatteja kylmässä vedessä ja valuta kuiviksi.

Kuori ja hienonna kaikki vihannekset ja pane kypsymään kaikki paitsi valkosipulit hiljalleen öljyyn kasarin pohjalle 10 minuutiksi.

Lisää kasariin sienet ja valkosipuli ja kypsennä sekoitellen jälleen 10 minuuttia.

Kaada kasviksille viini ja kiehuta kunnes se on haihtunut.

Lisää kasviksiin liemikuutio ja vesi ja kiehuta vielä puoli tuntia.

Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa ja asettele ne lautasten pohjalle. Annostele sienikeitto lautasille ja viimeistele persiljalla ja juustoraasteella.

1022586.jpg