200-300 g ahvenfileitä
n. 12 tuoretta herkkusientä
2 punasipulia
2-3 rkl pestoa
1 dl kalalientä
1 prk smetanaa
n. 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
öljyä
Pilko herkkusienet pieniksi paloiksi, ja ruskista kuumassa paistinpannussa öljyssä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kääntele seosta hetken aikaa keskilämmöllä. Mausta ripauksella suolaa. Lisää pannulle pesto ja noin 2-3 rkl valkoviiniä. Keitä kokoon hetken aikaa ja nosta pannulta sivuun.
Ruskista ahvenfileet pannulla öljyssä, ja lisää sitten päälle äsken sivuun siirtämäsi kastike. Voit toki käyttää kahta paistinpannua halutessasi. Valmista kalaliemi kiehauttamalla vaikka vedenkeittimessä vettä ja lisäämällä 1 dl:n sekaan puolikas kalaliemikuutio. Kaada kalaliemi pannulle kastikkeen sekaan. Lisää sekaan myös n. 1 dl valkoviiniä. Sekoittele sekaan myös smetana. Anna hautua miedolla lämmöllä sopivan sakeaksi. Tarkista suolapitoisuus ennen tarjoamista.
Me söimme herkun perunamuusin kanssa, mutta voit toki tarjota ruoan vaikkapa riisin kera.
Kommentit