Olimme saaneet Anton mummolta purkillisen ahvenfileitä, ja tänään päätimme kokkailla niistä jotain hyvää. Silmiimme osui sitten vanhasta Maku-lehdestä tämmöinen sieni-pestokastikkeen resepti, jota hieman sovelsimme. Tuli tosi herkullista, parasta ahvenruokaa mitä tähän saakka olemme tehneet! Kastike ei kuitenkaan ollut kovin kuvauksellista, mutta vaikka kamera ei rakastanutkaan sitä niin me kyllä rakastimme senkin edestä. Lisäämme tämän tehdään-varmasti-myöhemmin -listallemme. Ohjeen mukaan tästä pitäisi riittää neljä annosta, mutta me popsimme kaksistaan parempiin suihin koko satsin.

200-300 g ahvenfileitä
n. 12        tuoretta herkkusientä
2             punasipulia
2-3 rkl      pestoa
1 dl          kalalientä
1 prk        smetanaa
n. 1,5 dl    kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
öljyä

Pilko herkkusienet pieniksi paloiksi, ja ruskista kuumassa paistinpannussa öljyssä.  Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kääntele seosta hetken aikaa keskilämmöllä. Mausta ripauksella suolaa. Lisää pannulle pesto ja noin 2-3 rkl valkoviiniä. Keitä kokoon hetken aikaa ja nosta pannulta sivuun.

Ruskista ahvenfileet pannulla öljyssä, ja lisää sitten päälle äsken sivuun siirtämäsi kastike. Voit toki käyttää kahta paistinpannua halutessasi. Valmista kalaliemi kiehauttamalla vaikka vedenkeittimessä vettä ja lisäämällä 1 dl:n sekaan puolikas kalaliemikuutio. Kaada kalaliemi pannulle kastikkeen sekaan. Lisää sekaan myös n. 1 dl valkoviiniä. Sekoittele sekaan myös smetana. Anna hautua miedolla lämmöllä sopivan sakeaksi. Tarkista suolapitoisuus ennen tarjoamista.

Me söimme herkun perunamuusin kanssa, mutta voit toki tarjota ruoan vaikkapa riisin kera.

1090746.jpg