Löysimme hauskalta kuulostavan reseptin Köyhiltä Ritareilta ja tänään päätimme kokkailla sitä. Tuli aika hyvää, emme olisi itse varmaan ikinä saaneet päähämme lisätä avocadoa pastaan! Sopi kuitenkin oikein hyvin, ja pasta muutenkin oli tosi helppotekoista. Suosittelemme siis myös laiskoille kokeille. Ruokaa varten tarvittiin valkoviiniä, mutta Alkoon sattui ikävästi lakon vuoksi olemaan järjetön jono, joten päätimme korvata valkkarin kuivalla Golden Capilla. Toimi ihan hyvänä korvikkeena. Annos on kahdelle.

1 kypsä  avocado
1 pss     pakastekatkarapuja
1          sipuli
100 g    créme fraichea
n. 1 dl   valkkaria tai kuivaa siideriä
puolikkaan limetin mehu
suolaa
pippuria

Kiehauta pastavesi ja iske pastat sekaan. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Pilko avocado pienemmäksi ja lisää kuullottuneen sipulin kaveriksi. Anna hetken aikaa pehmetä. Lisää sitten noin desi siideriä tai valkkaria ja kiehuttele, kunnes alkoholi haihtuu. Sitten lisää joukkoon creme fraiche ja limetinmehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Jos pasta on al dente, lisää kastikkeeseen sulatetut ja valutetut katkaravut ja anna lämmetä, mutta älä kiehuttele liikoja etteivät katkaravut sitkisty. Valuta pasta ja lisää kastike pastan sekaan ja tarjoile välittömästi parmesaanin kera.

1066120.jpg