Tuulin ja Emman kauneusillassa tarjottiin eilen tätä maistuvaa salaattia. Emma on tehnyt tätä aiemminkin ja siitä innostus. Alkuperäinen resepti on peräisin Pirkan reseptihausta. Pirkan versio on lämmin ja meidän kylmä eli noudata ohjeita sen mukaan kummanlaisen salaatin haluat. Ohjeesta tulee n. 5-6 annosta.

6 dl      gnocchi-pastaa
1 prk    säilykemangoa (tai 1 pss pakastemangoa tai 1 todella kypsä kokonainen mango)
1 rs      kirsikkatomaatteja
1/2       kurkku
1          punasipuli
1          limetti
2 rkl      oliiviöljyä
1/2 tl    suolaa
1/2 dl    thai sweet chili-kastiketta
1 dl       tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rs       hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä (n. 400-500 g)
1 rk       salaattia (jäävuorta tai jotain muuta, meillä tavallista lehtisalaattia)
1/2 dl     tuoretta parmesaania raastettuna

Sulata mango jos käytät pakastetta.

Keitä pasta runsaassa vedessä. Valuta, lorauta sekaan oliiviöljyä ja sekoita, jottei pasta klimppiintyisi. Anna jäähtyä.

Paista broileripihvit kypsiksi (n. 5 minuuttia molemmalta puolelta) ja leikkaa paloiksi.

Leikkaa kurkku kuutioiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Paloittele mango. Sekoita kulhossa paloitellut vihannekset ja mango. Raasta sekaan limetin kuori.

Sekoita kastike: Annostele pieneen kuppiin oliiviöljy, limetin mehu, sweet chili-kastike, suola ja hienonnettu basilika. Sekoita ja kaada salaatin joukkoon.

Lisää salaattiin parmesaaniraaste, pasta, kanapalat ja salaatti revittynä. Sekoita ja herkuttele.

1081839.jpg