600 g hirvenpaistia
Marinadi:
1/2 dl öljyä (laitettiin oliivi-)
1 dl kuivaa punaviiniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
10 katajanmarjaa
(2 rkl kuivattua persiljaa, meiltä jäi tämä pois)
Pataan:
2 rkl öljyä
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1,5 dl hillosipulia
1 rkl hillosipulien lientä
1-2 dl ruokakermaa
suolaa
Päälle:
puolukoita, persiljaa
Murskaa katajanmarjat ja sekoita öljyyn. Lisää punaviini, (persilja) ja pippurirouhe. Pane joukkoon paloiteltu paisti. Peitä astia tiiviiksi ja anna lihan marinoitua pari vuorokautta.
Valuta lihoista marinadi. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja ruskista lihat kahdessa erässä.
Nosta lopuksi kaikki lihat pataan, lisää vesi, punaviini ja liemikuutio. Peitä pata kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 h riippuen lihan sitkeydestä.
Lisää pataan hillosipulit ja hiukan lientä, keitä 10 minuuttia.
Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Laita tarjolle ja koristele ruokaa puolukoilla ja persiljalla.
Tarjoa seurana perunamuusia tai keitettyä riisiä, kasviksia ja salaattia.
Kommentit