Tuolla nimellä resepti kulki hyvässä keittokirjassamme Suuri aasialainen keittokirja. Korvasimme vain grillatun kiinalaisen porsaanlihan soijasuikaleilla kun kaapissa niitä oli ja teimme muutamia muitakin muutoksia. Ihan maukasta tuli, ehkäpä vain hieman turhan kuivaa meidän makuumme. Varaa siis vaikkapa thaichilikastiketta tai edes soijakastiketta lisukkeeksi jos tätä päätät tehdä.

8        kuivattua kiinalaista sientä
4        valkosipulinkynttä
2-3 tl  kuivattua inkivääriä tai 4 cm:n pala tuoretta
2-3 tl  tulista chilijauhetta tai vastaava määrä tuoretta pilkottuna
1,5 dl  soijasuikaleita tai 100 g kiinalaista grillattua porsaanlihaa
1 iso   porkkana (tämä oli oma lisäyksemme, ja sopi erinomaisesti)
200 g  hokkiennuudeleita tai vastaavia
2 tl     kalakastiketta
2 rkl    sitruunamehua
2 tl     fariinisokeria
öljyä paistamiseen

Liota sieniä ja soijasuikaleita kuumassa vedessä n. 20 minuuttia. Lisää soijasuikaleiden sekaan lihaliemikuutiosta puolet ja turaus soijakastiketta. Leikkaa sienet neljään osaan ja valuta suurin osa nesteestä pois.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää pilkottu valkosipuli, tulitikun kokoisiksi siivuiksi pilkottu porkkana, chilijauhe sekä inkivääri. Paista kovalla lämmöllä 1 minuutti. Lisää soijasuikaleet ja paista sekoittaen 1 minuutti. Jos käytät sianlihaa niin paistoaika on sama.

Lisää keitetyt nuudelit ja sienet ja sekoita hyvin. Lisää kalakastike, sitruunamehu ja sokeri ja sekoita nopeasti. Peitä kannella ja paista 30 sekuntia. Tarjoile välittömästi. Ruoka voi olla melko suolaista, etenkin jos lisäät soijakastiketta jälkeenpäin. Korjaa tämä epäkohta juomalla esimerkiksi kaksi olutta. Grillattua kiinalaista possua saattaa löytää aasialaisista ruokakaupoista, me emme viitsineet metsästää kun kaapista noita hyviä korvikkeita, soijasuikaleita, löytyi.

1029479.jpg