Tai suomeksi kana-galangakeitto. Tai oikeastaan vielä tarkennettuna kana-inkiväärikeitto, sillä Stockan Herkusta ei sattunut löytymään galangajuurta. Kannattaa suunnata etnokauppoihin sitä etsimään, ja korvaa silloin reseptin inkivääri sillä. Alkuperäinen ohje on keittokirjasta Suuri Aasialainen Keittokirja. Ohjeesta tulee noin kolme annosta.

5 cm:n  pala tuoretta inkivääriä
4 dl      kookosmaitoa
3 dl      kanalientä
1         grillattu kananrinta
1         punainen chili
1         lime
2 tl      kalakastiketta
1 tl      fariinisokeria
0,5 dl   tuoretta korianteria

Siivuttele inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Pane inkivääri, pilkottu chili, kookosmaito ja kanaliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Raasta sekaan limen kuori. Keitä hiljalleen 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Pilko broilerinrinta sopiviksi suupaloiksi ja lisää joukkoon. Mikäli käytät raakaa rintafilettä, etkä grillattua, keitä 8 minuuttia, muuten riittää 3-5 minuuttia. Lisää kalakastike, sokeri sekä puolikkaan limen mehu ja sekoita.

Lisää sekaan korianterinlehdet ja sekoita. Tarjoa heti ja koristele halutessasi korianterinoksilla!

1145995.jpg