Tuulin synttärikakkuna toimi juustokakku, joka keräsi kaikilta valtavasti kehuja. Tämä Olivia-lehdestä repäisty resepti on varsin helppo ja kokeilemisen arvoinen.

Pohja:
200 g      Digestive-keksejä
100 g      sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
200 g      Philadelphia-tuorejuustoa (tai muuta maustamatonta)
200 g      maitorahkaa
150 g      ranskankermaa
1 1/3 dl   sokeria
4            kananmunaa
2 tl         vanilliinisokeria (tai suoraan vaniljatangosta rapsutettua sisusta)
2 tl         vastapuristettua sitruunamehua

Ota täytteen ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuuan (halkaisija 24 senttiä, paistoaika on sitä pidempi, mitä pienempi vuoka on) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi ja leikkaa ylimääräinen paperi pois.

Murenna pohjaa varten keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuruseos tiiviisti voidellun vuuan pohjalle. Nosta vuoka kylmään odottamaan.

Sekoita tuorejuusto, maitorahka, ranskankerma, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunamehu kulhossa. Riko munat yksitellen täytteeseen. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa ilmaa täytteeseen.

Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varo, ettei pinta ruskistu liikaa. Kakku on kypsä kun se hytisee kevyesti vuokaa heiluttaessa, mutta ei aaltoile.

Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku kylmään, ja anna sen jähmettyä 4-6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Tarjoa soseutettujen, sokeroitujen marjojen kera.

1185083.jpg