Tuttu ja turvallinen Ruokatorstai-kirja antoi syövereistään tällä kertaa herkullisen kuuloisen kanareseptin. Nyt on vatsa täynnä ja hyvältä maistui!

1 pkt   broilerin maustamattomia rintafileitä
2 dl     bulgarianjogurttia
4        valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen tuore inkiväärinpala
1/4 tl  mustapippuria
1-2 tl  chilijauhetta (voit toki laittaa tuoretta chiliä)
suolaa
1/2 tl  juustokuminaa
1/2 tl  curryjauhetta
tuoretta korianteria
tuoretta minttua (korvasimme jauhetulla)

Sekoita jogurtin sekaan pilkotut valkosipulinkynnet, inkivääri hienonnettuna, puolet korianterista  sekä kaikki mausteet. Leikkaa rintafileet 4-6 osaan ja laita marinadiin. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia jääkaapissa.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nostele broilerinpalat pellille irti toisistaan ja paista niitä noin 20 minuuttia. Voitele lopuksi palat öljyllä ja pane hetkeksi 250 asteeseen uuniin grillivastusten alle kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lopulla korianterilla maustetun basmatiriisin sekä mangochutneyn kera. Lähialepastamme ei valitettavasti löytynyt kriittisellä hetkellä chutneytä joten jouduimme nauttimaan aterian ilman sitä. Suosittelemme kuitenkin chutneyn ostoa tai valmistamista.

1210530.jpg