Tehtiin iltapalaksi täytettyjä munakoisoja La Cucina Italiana-lehden reseptillä. Sopivat oikein mainiosti juustonhimoon nämä venyvät herkut. Kahteen annokseen tarvitset:

1         munakoiso
1         sipuli
2         kananmunaa
1         mozzarellapallero
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
raastettua parmesaania

Halkaise munakoiso pitkittäin kahtia ja tee leikkaa leikkauspintoihin ristikkomainen kuvio veitsellä (ensimmäisen kuvan mukaisesti). Varo puhkaisemasta pohjaa. Valuta puolikkaille oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Leikkaa sillä välin mozzarella kuutioiksi. Silppua myös sipuli ja kuullota pannulla. Kaada molemmat kulhoon.

Riko munat lasiin ja riko rakenne haarukalla sekoittaen. Paista pannulla koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes saat aikaiseksi munakokkelia. Teflon-pannu on paras tähän tarkoitukseen. Sekoita munakokkeli mozzarellan ja sipulin sekaan.

Kun munakoisot ovat valmiit, ota ne uunista ja kaavi sisus lusikalla kulhoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Täytä munakoisot täytteellä ja ripottele päälle raastettu parmesaani. Paista 250 asteessa 10 minuuttia.

Meillä tuli täytettä sen verran paljon, että paistettiin ylijäänyt osa annoskulhossa. Toimi oikein hyvin niinkin.

1245579.jpg

1245585.jpg