Tänään söimme iltaruoaksi normaalia perusruokaamme, tomaattipastaa. Innostuimme tekemään sen kaveriksi vielä jälkkäriä, nimittäin tällaista Gloria-lehdestä löytynyttä hedelmämuropaistosta. Tuli oikein mehukasta ja herkullista!

75 g      voita
1,5 dl    vehnäjauhoja
50 g      mantelirouhetta
1,5 dl    fariinisokeria
1,5 dl    kaurahiutaleita
500 g    marjoja tai hedelmiä, me laitoimme punaherukoita ja nektariineja, mutta monenlaiset muutkin käyvät
1          iso hapokas omena
0,5 dl    sokeria

Nypi jauhot sormin pehmeään voihin kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon mantelirouhe, fariinisokeri ja kaurahiutaleet.

Kuori omena ja paloittele. Pilko myös mahdolliset muut hedelmät, jotka kaipaavat pilkkomista. Sekoita keskenään marjat, hedelmät, omena ja sokeri.

Levitä voideltuun uunivuokaan ja aseta päälle murotaikina kanneksi. Paista uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kullanruskea. Tarjoa vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera!

1287884.jpg