Murekemassa:
300 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
30 g parmesaania raastettuna
10 basilikanlehteä
2 rkl tomaattikastiketta
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
10 basilikanlehteä
suolaa, mustapippuria, sokeria
Aloita kuullottamalla paistinpannussa pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kannattaa kuullottaa sekä murekemassan että tomaattikastikkeen sipulit samassa. Siirrä kuullottuneista sipuleista puolet kulhoon murekemassaa varten.
Lisää paistinpannuun tomaattimurska, mausteet ja vesi.
Laita kulhoon loput murekemassan ainekset (tuo ohjeen tomaattikastike siis vain otetaan paistinpannulta tomaattikastikkeesta) ja sekoita.
Muotoile jauhelihamassasta isoja pyöryköitä ja aseta ne varovasti kastikkeen sekaan. Lisää samalla basilika. Anna hautua 15 minuuttia niin että pullat kypsyvät. Käännä pullat varovasti noin paistamisen puolivälissä.
Keitä tällä välin spagetit ja tarjoa lopuksi ruoka parmesaaniraasteen kera.
Kommentit