Tofu ja marinadi:
1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
0,5 dl oliiviöljyä
1 limetin kuori ja mehu
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Salaatti:
puolikas purjo
1 ruukku jäävuorisalaattia
1 ruukku rucolaa
puoli ruukkua basilikaa
n. 100 g tuoreita herkkusieniä
6 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
muutama rkl pinjansiemeniä
parmesaanilastuja
Kuutioi tofu reiluiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja mustapippuri. Raasta sekaan limen kuori ja purista vielä limen mehu joukkoon. Sekoita, lisää tofukuutiot kulhoon, ja anna marinoitua ainakin pari tuntia.
Leikkaa purjo viipaleiksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna öljy pannulla, ja paista muutama minuutti sieniviipaleita, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
Revi salaatit sekä basilika kulhoon. Lisää sekaan pilkottu purjo. Kaada sekaan loraus tofun marinadia ja sekoita. Nostele salaatti lautasille ja laita päälle aurinkokuivatut tomaatit, marinoidut tofukuutiot, sienet, pinjansiemenet ja parmesaanilastut.
Kommentit