Bongattiin Pirkan reseptihausta yksi neljästä haun tofuruuasta. Salaatista tuli maukasta, tosin se olisi ehkä kaivannut jonkun suolaisen tai voimakkaanmakuisen elementin lisää. Salaatti oli lisäksi oikein ruokaisa ja täyttävä, mutta samalla kevyt. Ohjeesta riittää neljälle alkuruuaksi tai kaksi isoa annosta pääruuaksi.

Tofu ja marinadi:

1 pkt (270 g)  maustamatonta tofua
0,5 dl            oliiviöljyä
1                  limetin kuori ja mehu
1 rkl              hunajaa
1 tl               suolaa
ripaus            mustapippuria

Salaatti:

puolikas         purjo
1 ruukku        jäävuorisalaattia
1 ruukku        rucolaa
puoli ruukkua  basilikaa
n. 100 g        tuoreita herkkusieniä
6 viipaletta    aurinkokuivattua tomaattia
muutama rkl   pinjansiemeniä
parmesaanilastuja

Kuutioi tofu reiluiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja mustapippuri. Raasta sekaan limen kuori ja purista vielä limen mehu joukkoon. Sekoita, lisää tofukuutiot kulhoon, ja anna marinoitua ainakin pari tuntia.

Leikkaa purjo viipaleiksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna öljy pannulla, ja paista muutama minuutti sieniviipaleita, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.

Revi salaatit sekä basilika kulhoon. Lisää sekaan pilkottu purjo. Kaada sekaan loraus tofun marinadia ja sekoita. Nostele salaatti lautasille ja laita päälle aurinkokuivatut tomaatit, marinoidut tofukuutiot, sienet, pinjansiemenet ja parmesaanilastut.

1305475.jpg