Tässä pastassa on juuri sopivia makuja: raikkaita vihanneksia, suolaista juustoa ja vähän tulista chiliä. Ollaan tehty tätä aiemminkin ja aina on toiminut. Ohje on otettu joskus varmaankin Pirkan ruokasivuilta. Annoksia tulee 4-5.

1          munakoiso
           suolaa
1          kesäkurpitsa
1          sipuli
2-4       valkosipulinkynttä
1          chilipalko tai chilijauhetta maun mukaan
2 rkl      öljyä
1 prk     (yrtti)tomaattimurskaa
1 tl        suolaa
1 tl        mustapippuria
1 tl        sokeria
2           tomaattia
0,5 dl     silputtua basilikaa (Korvattiin tällä kertaa n. 1/2 ruokalusikallisella kuivattua basilikaa kun kaupan ruukkubasilikat näytti niin ankeilta. Kannattaa tosin laittaa tuoretta jos vaan löytää hyvänä.)
100 g     ricotta salata-juustoa (onnistuu kokemuksen mukaan myös tuoreesta ricottasta, sitä varmaan löytääkin helpommin kaupoista)
(parmesaania raasteena)

Leikkaa munakoiso kuutioiksi ja laita lautaselle tai siivilään kerroksittain runsaan suolamäärän kanssa. Anna suolan vetää nestettä munakoisoista noin 15 minuuttia. Huuhtele kuutiot ja puristele kuiviksi.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja silppua sipulit. Jos käytät tuoretta chiliä, silppua myös se. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi.

Kuumenna öljy kattilassa, korkeareunaisella pannulla tai esim. wok-pannussa ja kuullota siinä ensin sipulisilppua ja chiliä muutama minuutti. Lisää pannulle munakoiso- ja kesäkurpitsapalat. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes vihannekset vähän pehmenevät.

Kaada pannulle tomaattimurska. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Jos käytät kuivattua basilikaa, lisää myös se tässä vaiheessa. Pienennä lieden lämpöä ja keitä kastiketta noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Voit peittää pannun kannella. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne basilikan (jos käytät tuoretta) kanssa kastikkeen joukkoon. Tarkista kastikkeen maku. Murenna ricotta käsin isoiksi palasiksi (tai ota isoja lusikallisia jos käytät tuoretta) ja kääntele kastikkeen sekaan. Valuta pasta ja kumoa tarjoiluvatiin. Sekoita joukkoon kastike ja sekoita. Voit halutessasi lisätä vielä päälle parmesaania, meidän mielestä ricotta riitti oikein hyvin.

1291757.jpg